Contact

Mailen kan via marianrijk[at]gmail[dot]com
of leg contact via twitterfacebook en instagram.

Voor informatie over Eeuw in versnelling, Polderpioniers en Vergeten goud:
Ambo|Anthos
publiciteit@amboanthos.nl
www.amboanthos.nl

Voor auteurslezingen:
De Schrijverscentrale
info@deschrijverscentrale.nl
www.deschrijverscentrale.nl

Lessen en workshops volgen kan via de Schrijversacademie.

12 opmerkingen:

 1. Schaamteloze zelfpromotie. Ja, zo voelt dat. En tegelijkertijd is het dat niet. Als je als auteur achter je boek vandaan kunt komen, en kunt gaan staan voor wat je geschreven hebt. Omdat het bijdraagt aan een betere wereld, aan meer vrijheid, begrip of tolerantie. Dat is wat schrijvers doen. jij dus ook.Schaamteloze zelfpromotie bestaat natuurlijk. Maar de auteurs die promotie voelen als schaamteloos, dat zijn niet de auteurs waar het op van toepassing is. Gaan staan voor wat je geschreven hebt, gaan staan voor je schrijverschap, met alles erop en eraan (dit is mijn inkomen, of in ieder geval een stuk ervan en dus belangrijk en daarom wil ik veel boeken verkopen, is een legitieme reden om jezelf te laten zien, het ritsloze nummer voor auteurs, zou je kunnen zeggen:-) Fijne avond. Till we meet again.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, Denise. Het is alweer even geleden, maar je boodschap is nog altijd actueel. Tot een volgende keer!

   Verwijderen
 2. Zojuist de laatste bladzijde gelezen. Wat een feest van herkenning.

  Zelf ben ik geboren en getogen in Ovezande, maar daar alweer 34 jaar geleden vertrokken.

  De achternamen, gebruiken, huisindelingen, naar Groningen of polders verhuisde familieleden het klinkt allemaal zo bekend in de oren. Alsof iemand uit onze familie of van ons dorp het vertelde.

  Maar tjonge, als je zelf daar biet bent opgegroeid, wat een research heb je dan moeten doen.

  Ik ga het boek nu aan mijn moeder van bijna 80 doorgeven die vast nog veel meer dingen herkent. En wellicht ook nog wat personen (ik denk in s Heerenhoek)  .

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Marcel, wat goed om te horen. Dankjewel! Ik ben erg benieuwd wat je moeder ervan vindt. Laat je het weten?

   Verwijderen
 3. Peter Dieleman26 juni 2017 om 16:52

  Zojuist Polderpioniers uitgelezen. Herkenbaar. Van moederskant stam ik af van de zoon van een ongehuwde dienstbode, van vaderskant van 14 generaties landbouwers.
  Opgegroeid en nog steeds wonende in Zuid-Beveland kwam veel bekend voor.
  Zeker toen het over de boerderij aan de Capelleweg ging. Na de brand in 1979 bleef een gedeelte van het woonhuis staan. We repeteerden er begin 80er jaren met een band. In wat ooit de 'pronte kaemer' was. Leider van die band was Alex van Hooteghem, kleinzoon van de landbouwer/bankier.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De 'pronte kamer', dat is mooie aanvullende informatie Peter, bedankt daarvoor!

   Verwijderen
 4. In één adem Polderpioniers uit gelezen. Voor mij een heel bijzonder boek. Mijn grootouders woonden ook aan de Schelpenbolweg en ik ben zelf aan die weg geboren.
  Onze beide grootouders zaten in hetzelfde kaartersrondje.En mijn vader of zijn boer komen op die laatste foto voor. Dus ook veel herkenning.
  Maar wat ik heel knap vindt is, dat het zo is geschreven alsof je er zelf bij bent geweest. Zoals al eerder is opgemerkt moet daar heel wat research aan vooraf zijn gegaan. Petje af

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, Jan. Dat het verhaal zulke dierbare herinneringen naar boven brengt is een heel mooi compliment.

   Verwijderen
 5. Beste Marian Rijk, met veel voldoening heb ik 'eeuw in versnelling' gelezen. Het geeft, vanuit het fietsmotief, een mooi tijdsbeeld weer. Er zal vast nog wel een volgende druk verschijnen en daarom geef ik hierbij een 'schrijffout' weer. Op pagina 171, regel 3 staat 'augustus 2014' waar dit 'augustus 1914' moet zijn. Dank voor vele uren leesplezier. Hans Zuidema

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Beste Hans, hartelijk dank voor je reactie! Die correcties zal ik meenemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Marian,
  Met een Verteltheaterclubje die verhalen maakt ter gelegenheid van het herdenken dat 75 jaar geleden de Wieringermeer geinundeerd werd, las ik jouw kostelijke boek Polderpioniers.
  Bij het lezen kwam de volgende vraag in me op. Het lukte me niet hem zelf te beantwoorden. Ik hoop dat jij dat wel kunt.
  Dit is de vraag: Het eerste hoofdstuk heeft als titel Wasserschutz. Ergens in dat hoofdstuk op bladzijde 10 lees ik: 'Er is dat woord Wasserschutz. Het gonst al een paar dagen door de polder.' Wat bedoel je met Wasserschutz? Jnundatie of onderwaterzetting haal ik uit de context, maar die twee woorden dekkern de lading van Wasserschutz niet, denk ik.
  Bij voorbaar dank voor je antwoord.
  Gr. Gerard Kolhorn

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gerard en ik hebben inmiddels een uitgebreide mailwisseling achter de rug ;-) Het woord Wasserschutz refereert aan de dijk - als bescherming tegen het water - die op 17 april 1945 opgeblazen gaat worden.

  BeantwoordenVerwijderen