Gezellig

Hoofdpersonage van #boek3 bezorgt me al nachtenlang een slechte slaap. Tamar heet ze, onrustig en hyperactief spookt ze door mijn hoofd. Maar zodra ik mijn ogen opendoe zijn de beelden en stemmen vervaagd en ben ik geen steek wijzer. Wat zit haar dwars?

Met wallen onder mijn ogen als overjarige theezakjes reed ik vanochtend twee uur lang over de A28. Ik was alleen in de auto, slechts vergezeld door koffie van de Shell en Vroege Vogels op de radio. Zonder dat ik het doorhad stapte ergens tussen Hoogeveen en Zwolle Tamar in.

Terwijl de zon me bijna verblindde vertelde Tamar over haar wens om een gezin te stichten, een zo intense behoefte die overal in haar lijf en hoofd aanwezig was, maar waar ze niet meer in durfde te geloven, nu ze door haar grote liefde was ingeruild voor een andere dame. En dus had ze zich maar overambitieus op haar werk gestort en probeerde ze zich koelbloedig door bruiloften en kraamvisites van haar vriendinnen heen te slaan.
Aha, dacht ik, en plop, weg was ze.

Volgens mij ga ik vanavond prima slapen.

1 opmerking:

  1. Dat moet dan bij Meppel geweest zijn. Met de groetjes van mij. Slaap lekker vannacht.

    BeantwoordenVerwijderen