Geloofwaardig

'Non bevalt van baby' luidde de titel van een nieuwsbericht gisteren. De betreffende dame beviel - volgens het bericht onwetend van de zwangerschap - van een jongetje. Ze noemde hem naar de paus, Franciscus.

Ik word altijd heel gelukkig van babynieuws, maar deze keer wist ik het niet. Te bizar. Enige achtergrondinformatie ontbrak, maar kon ik zelf misschien invullen:
Was het de leuke loodgieter geweest die de wijwatertank kwam dichten? Was het de attente boer die haar adviseerde over de moestuin, zo tussen het struikgewas. Of had deze dame een exotisch dubbelleven inclusief sexy jurk, hoge hakken en een hippe verloofde? Dat gunde ik de kersverse moeder wel, iets romantisch of rebels, en verder niets gruwelijks, want dat kon natuurlijk ook.

Ik gooide het nieuwsbericht op twitter, alert voor leuke grapjes over onbevlekte ontvangenissen. Maar de retweets en reply's zeiden: schrijf dit verhaal. Dit is toch de inspiratie waar elke schrijver op wacht?

En dat is het nou net. Echt nieuws, vol inspiratie, maar bijna niet te bevatten: kan dat de basis zijn van een realistisch verhaal met geloofwaardige karakters?

Ik weet het niet.

1 opmerking:

  1. Vrouw uit Salvador die het klooster in gaat, vermoedelijk vanwege geboden kost en inwoning... Lekker praktisch, mooier moeten we het niet willen maken. In plaats van haar leven te verdoen met het wijden aan twijfelachtige hogere machten koos ze voor meer aardse genoegens... Ziedaar de kleine Fransiscus (Fransje als koosnaaam) als resultaat. Heel veel spannender zal het vermoedelijk niet zijn... Gaat geen bestseller worden vrees ik! Succes met fantasievollere verhalen...

    BeantwoordenVerwijderen